Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

EM Pinot Nero Reserve 2009

80.00лв.

Качества според производителя:
Прозрачен керемидено-червен цвят с развитие. Богат многопластов аромат на червени плодове: зрели череши, ягоди, сушени листа и дим; натурален шоколад с лек мускусен нюанс. Приятна сладост, меки танини, хармонично, добре балансирано.

Качества според Каталог на българското вино 2014:
Красив гранатов цвят; богат многопластов нос, в който се долавят пипери, мускус, костилков плод - вишня; тяло с велурени танини, стегнато и хармонично с приятна свежест, но и сладост; дълъг финал с усещане за дим. Изключително вино.

Качества и оценка според ДиВино (юли 2012):
Гранатов, искрящ, типичен за сорта цвят. Класически сортов нос със сочна череша с костилка, сладки подправки, ванилия и тост с масло. Сочно, свежо, плътно тяло със сатенена структура и много дълъг, фин, пикантен финал със спомен за дъб. Отлично вино.

Коментар на Vinobg:
Както на много други български сайтове, и на този не е посочена годината на реколтата. Същият коментар беше и на реколтите 2006 и 2007.

Награди:
Mundus Vini 2012 - златен медал
Винария 2012 - златен медал
Каталог на българското вино 2014 - пет звезди (изключително вино).


Последни две бутилки.

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.2кг.
  • Произведено от: Винарска изба Едоардо Миролио


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 22 септември събота, 2012.