Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Salty Hills 2011

40.00лв.

Качества според производителя:
Сорт:Купаж от четири сорта грозде - Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран и Сира
Лозя: Собствени лозя в Трояново и Разбойна
Тероар: неутрални глинесто – песъкливи почви
Процес на обработка: Ръчно събиране на гроздето в малки касетки и внимателен подбор на гроздовете и зърната; ферментация в съдове от неръждаема стомана, отлежаване на виното за 9 месеца във френски дъбови бъчви, последвани от купажиране на виното за постигане на желаните вкусове и хармония
Основни характеристики:
Алкохолно съдържание: 13,5 %
Силните страни на четири сорта се съчетават в превъзходен бленд, като предлагат усещания за касис, зрели сочни вишни, кафе и черен шоколад предадени с невероятна прецизност и дължина на вкуса.

Качества според Каталог на българското вино 2014:
Непрогледен рубинен цвят с виолетов оттенък; комплексен нос с акценти на зелени подправки, шоколад и черни горски плодове; тяло със средна структура, огладено, с приятна свежест. Във финала се открива добре изразен плод. Отлично вино (четири звезди и половина от пет възможни).

Качества и оценка според ДиВино (Септември 2014):
Дълбок гранатов цвят с меки керемидени оттенъци. Купаж от Cabernet Sauvignon & Merlot & Cabernet Franc & Syrah. Комплексен нос със сладки акценти на канела, карамфил, сушен домат, кожа, кафе с мляко и екзотични цветя. Свежо, средно тяло с елегантна, мека свежест и деликатно ароматен финал, в който остават благородни акценти на цветя, сушен горски плод, дим и ванилия. Виното е в своя пик. Отлично вино (89 т.)


Мнение на Vinobg:
Виното към момента (10.12.2013) е с отлично съотношение цена/качество. Препоръчваме го.

Награди:
Concours Mondial de Bruxelles 2014 - сребърен медал
Mundus Vini 2013 - златен медал
Винария 2013 - златен медал

Последна бутилка.

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.19кг.
  • Произведено от: Черноморско злато


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 05 октомври събота, 2013.