Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Шардоне барик льо Пасионел 2008

20.00лв.

Качества според производителя:
Виното се отличава с приятен красив сламено-жълт цвят с оттенъци на старо злато. Ароматът е експлозивен, с богата и комплексна плодовост, доминирана от цитруси, акациев мед, зрели екзотични плодове, с леки нюанси на ванилия. Вкусът е също толкова плодов и зрял, плодовете от аромата доминират и тук. Киселините са балансирани така, че да повдигат вкусовия аромат, придавайки обемност и нежност, без да се натрапват и без да правят виното прекалено свежо, като по този начин да изместят усещането за комплексност и плодовост. Финалът е дълъг и плодов, остават усещанията за зряла сладост, свежест и нежност.

Качества и оценка според ДиВино (Октомври 2011):
Интензивен, жив цвят на старо злато със свежи зелени оттенъци. Много атрактивен, въздействащ нос с акценти на ванилов крем, мока, сметана, кроасан и захаросан жълт плод. Обло, стопено шардоне с мека свежест и сладко тяло, с дълъг, атрактивен край, в който остава спомен за сладка ванилия, подправки и масло. Отлично вино (89 т.).


Коментар на Vinobg:
Отлежавало в дъбови бъчви. Казват, че го пиели в президентството. Значи има поне едно нещо, в което не може да им се отрече вкус.

Коментар на Vinobg от 01.12.2013:
Виното май започва да се доближава до категорията "за колекции", но все още е много добро, макар че носът някак си не е така експлозивен.

Награди:
Винария 2011 - Златен ритон
Винария 2010 - златен медал

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.2кг.
  • Произведено от: Винарска изба Синтика


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 23 март сряда, 2011.