Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

No Man's Land Kometa 2008

80.00лв.

Качества според производителя:
Виното е купаж от 60% Мерло и 40 % Каберне Совиньон. Гроздето е от лозя в Южна България.
Направено е внимателно, подборно бране, като преди гроздобера е извършено маркиране и внимателна селекция на гроздовете, а след това на зърната. Виното отлежава 10 месеца във френски бъчви от 225 л. Почвите на мерлото са леки и отцедливи, добре запасени с желязо. Изразеният наклон позволява отлична експозиция на слънцето на всяка една лоза в него. Оптималното количество листна маса позволява на лозите да запазят характера на гроздето въпреки горещото и сухо лято. Лозята са около 40-50-годишни, корените им са дълбоко в почвата и те успяват да осигурят влага на гроздето, така че да издържи през сухите и горещи лета на Югозападна България.
Лимитирано количество от 7262 бутилки.

Качества според KASAVINO:
Мастилено интензивен цвят, с нюанси на развитие. Многопластов аромат с тон на мадейра, подчертан от конфи тон и червени плодове. Вкусът е доминиран от изразени танини и свежи акценти, спомен за тютюн, чай и сухи листа. Сух, ароматен финал.

Качества и оценка според ДиВино (септември 2012):
Тъмен, наситен гранатов цвят с мек керемиден отблясък. Сложен нос с нюанси на кожа, ликьор от касис, печени черни плодове, ликорис и какао. Средно, хармонично тяло с кадифено зрели танини и дълъг, леко пикантен финал с етерични нотки и катран. Виното има потенциал за стареене, но е готово за пиене и сега (2012-2015). Отлично вино.

Качества и оценка според Каталог на българското вино 2013:
Красив тъмнорубинен цвят с керемиден пръстен; комплексен нос - черен шоколад, орехови листа, плодове конфи; велурено тяло с дълъг пиперлив финал. Изключително вино.

Коментар на Vinobg:
Това е първото и засега единствено българско вино с такава престижна награда от Mundus vini.

Награди:
Mundus vini 2010 - Голям златен медал

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.2кг.
  • Произведено от: Дамяница АД


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 18 април понеделник, 2011.