Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

G Гевюрцтраминер Special Selection 2012

80.00лв.

Качества и оценка според Каталог на българското вино 2015:
Светъл златист цвят; "сладък" нос с намек за бели цветя - градински крем, маслени бисквити, бял пипер; отличен баланс в тялото с изявена минералност и намек за зехтин; елегантен финал с плодова сладост. Изключително вино.

Качества и оценка според Каталог на българското вино 2014:
Качества: красив светъл златист цвят с блясък; многопластов нос с акценти на цветя, озахарена портокалова кора, мускус, розово масло, марципан и зехтин; балансирано тяло с деликатни вкусови аромати и дълъг финал. Елегантно вино, което не е в популярната за сорта стилистика.
Оценка: изключително вино.

Качества и оценка според ДиВино (август 2013):
Изключително красив златист цвят с леки зеленикави оттенъци. Сложен многопластов нос с елегантни солени акценти на зелена маслина с бадем, сочен бял плод, бели гъби, землисти нюанси и мъх. Сочно, плътно, стройно тяло с въздържан аромат, комплексно, отлична мазнота и дължина. Вино с потенциал за отлежаване (2013-2017) и с интересен, иновационен подход. Отлично вино (88 т.).


Забележка на Vinobg:
Последното нещо, което се разбира от етикета, е какво всъщност е виното. Особено за тоя, който не знае готическата азбука. Но пък който го пие, ще го запомни. Може и азбуката да прозре.

Последна бутилка.

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.19кг.
  • Произведено от: Росиди, Винарска изба Николаево


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 29 ноември петък, 2013.