Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Chateau Burgozone Chardonnay 2013

150.00лв.

Качества според производителя:
Вино с цвят на жълто злато със златисти отблясъци. Красиво прозрачен и бляскъв.
Открит и дълъг нос с нотки на лешник, краве масло и кайсия с преобладаващи аромати на опушено и печено с ванилен завършек.
Месест и богат вкус с лека нотка на въглероден двуокис. Аромати на бадеми и ванилия преобладават в това мощно вино с дъх на препечено и дървесина, допълнени с щипка липов цвят. Хармоничен и мек завършек.

Качества и оценка според ДиВино (октомври 2015):
Красив, златисто зелен цвят - искрящ и бистър. Дискретен нос с атрактивни акценти на мъх, масло, дим и ябълка с мед и канела. Сочно тяло, обемно и свежо с приятен, леко минерален финал. Добре развито за възрастта си шардоне, което ще се подобрява с времето (2015-2019). Отлично вино със свой собствен характер (89 т.).

Награди:

International Wine Contest Bucharest 2015 - златен медал
Concours Mondial de Bruxelles 2014 - златен медал

Мнение на Vinobg:
Четвърти! златен медал за пет години от Concours Mondial de Bruxelles за великолепното Шардоне на Шато Бургозоне. Не знаем друга българска винарна, която да е имала такъв успех.
Забележка: Според сайта на производитела медалите, заедно с реколта 2010 са пет, но ние предпочитаме нашето броене, както и това на сайта на Concours Mondial de Bruxelles.

Последна бутилка

Добави към кошницата:

  • Бруто тегло: 1.19кг.
  • Произведено от: Шато Бургозоне


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 13 май вторник, 2014.

Посетителите които закупиха този продукт, закупиха също и...