Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Minkov Brothers Cabernet Sauvignon 2017

30.00лв.

Цвят: наситен, пурпурен. Аромат: интензивен и богат, с нюанси на черни горски плодове, шоколад и препечени тонове, във вкуса се долавят карамелени нотки, мускус и ванилия. Вкус: плътен и заоблен, с усещане за сочност, мека свежест и гладки танини, с дълъг финал с аромати на шоколад и зрели горски плодове. Отлежаване: виното е отлежавало 10 месеца в нови барици от френски дъб, притежава потенциал да се развива в бутилка до 5 години. Оценка: 95 т.

Качества и оценка според ДиВино (януари 2019):
Наситен, плътен виолетов цвят. Атрактивен нос със сладки черни череши в пудра захар и ванилия. Сочно, гладко и стопено тяло с кадифено меки танини и препечен тост с масло в атрактивния, дълъг и приятно сух финал. Може да отлежава (2019-2021). Отлично вино (89 т.).

Награди:
Decanter World Wine Awards 2019 - златен медал (95 т.)

Коментар на Vivobg:
И друг път е имало разлика в оценките между някой конкурс и ДиВино, обаче прескачане на категории се случва за трети път в рамките на две години. И то все в сравнение с Decanter World Wine Awards. На какво се дължат? Някои специалисти ли са били хремави? Или бъчвите за пробите не са същите? Или световните стандарти са различни от нашите? Или май точковата система на бай Паркър си е чиста боза? А може би това е част от целия разнобой из царството? Баба казваше, че климатичните особености по нашите земи са особено благоприятни за отглеждане на всякакви зелки и мерудии. Според ингилизите, и кабернето ставало. Обаче ние ако не се самозакопаем, няма да изпълним плана и ще се изложим пред света.

Добави към кошницата:

  • Произведено от: Винарска изба "БРАТЯ МИНКОВИ"


Този продукт беше добавен в нашия каталог на 07 юли неделя, 2019.