Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Плевнелиев: България е символ на качествено вино. Трябва да се гордеем

14.02.2012

Плевнелиев: България е символ на качествено вино. Трябва да се гордеем
http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1230882
Новини /13:09/14.02.12 автор(и): в. "Труд онлайн",

България е символ на качествено вино. "Днес искаме да уважим българското вино и българските винопроизводители." Това каза президентът Росен Плевнелиев при среща в президентството с български винопроизводители в Деня на лозаря, съобщи "Фокус".
„Новият закон за виното и лозарството трябва да въведе правила, конкурентоспособност, визия и политики в сектора. Благодаря на Министерството на земеделието, че пое този въпрос и законопроектът вече е на първо четене в парламента", отбеляза президентът.
„Българската външна политика трябва да показва успеха на българските винопроизводители", каза още Плевнелиев. Според него българските посланици трябва да са посланици и на българското вино, защото има с какво да се гордеем.
„Българската туристическа индустрия трябва да бъде флагман за развитието на българското винопроизводство. Имаме успехи, броят на туристите расте. Понякога е жалко, когато ги каним в България, защото сме евтини, защото искаме да пият евтина бира и да ползват ниските ни цени.
Огромна е перспективата на България в курортите да се развие всичко, което е свързано с повече добавена стойност - с вкусното ядене, с прекрасните български вина и с перспективата на туристите в България. Освен да сме гостоприемни, трябва да им бъде и вкусно, да им бъде приятно. Тогава ще остават повече пари", посочи държавната глава.
Според Росен Плевнелиев България полага усилия, развива се и бележи своите успехи. „Ако по време на социализма ние бяхме символ на масово производство, днес ние се радваме на качеството и репутацията на българските вина. Всички ние осъзнаваме колко е важно да работим за тях", каза още той.
В „Гербова зала" на президентството бяха представени отличени с медали български вина.

Назад