Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Газова тапа спасява недопитото вино

11.08.2014

Високите технологии помагат да се спаси недопитото вино. Наскоро беше представен уникален гаджет с недвусмисленото име Winesave. Това устройство може да се нарече и „газова тапа”.
Гаджетът Winesave съдържа благородният инертен газ аргон, който няма вкус, мирис и цвят. За да се запази недопитото вино трябва да се запълни с този газ бутилката с напитката в която той ще изпълнява ролята на „газова тапа”.Тъй като аргонът е по-тежък от въздуха, той се спуска на повърхността на виното в бутилката и се превръща в идеална непроницаема за кислорода пломба. 
В отворена бутилка с течение на времето виното се окислява и вкусът му придобива отчетлив оцетен привкус. Устройството Winesave решава тази проблема, досттъчно е само да се впръска в бутилката аргонът и да се затвори с тапата. Winesave струва около 34$, като аргонът е достатъчен за запазването на виното в около 100 бутилки.
 

Назад