Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Vin de Constance - еротичен хит

03.01.2015

Едно от най известните десертни вина в света - Vin de Constance, създадено през XVII век, получи скандална известност след като беше споменато в нашумелият еротичен роман „Fifty Shades of Grey”.
Това южноафриканско вино фигурира в менюто на бала, на който присъстват главните герои на книгата, студентката Anastasia Steele и милиардерът Christian Grey. Сега поклонниците на скандалната книга обсаждат винарната Klein Constantia, разположена на 16 км. от Кейптаун.
По думите на изпълнителният директор на Klein Constantia, Hans Astrom, там всеки ден идват хора, които се интересуват от виното станало известно в книгата на Erika Leonard (по баща Mitchell; родена на 7 март 1963 г.) и известна с литературният си псевдоним E L  James.
„Това вино е било любима напитка на императори и крале. Благодарение на писателката Erika James още много хора ще открият едно от най великите вина в света” – казва Hans Astrom.
Vin de Constance се произвежда някъде от края на 1660те години в Южна Африка, в зората на африканското винопроизводство. Великолепното вино вече фигурира в романите на Чарлз Дикенс и Джейн Остин, обаче само „Fifty Shades of Grey” можаха да го прославят истински.

 

Назад