Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Домакинството на България на винения Concours Mondial de Bruxelles ще бъде представено и във Вашингтон

10.12.2015


На 10 декември 2015 в българското посолство във Вашингтон, САЩ, България ще бъде официално представена като следващата страна-домакин на световния винен конкурс - Concours Mondial de Bruxelles. Събитието се организира от Concours Mondial de Bruxelles, компанията Probegex (Пробежекс е партньор на мондиала от българска страна) и българското посолство в САЩ.
На приема ще присъстват официални лица от американските власти, представители на неправителствения сектор във виното и винения туризъм, подбрани специализирани магазини, които предлагат и българско вино, вносители и дистрибутори. По време на представянето гостите ще опитат вината на няколко български изби: Беса Валей, Боровица, Винзавод Асеновград, Вила Ямбол, Домейн Бойар, Едоардо Миролио, Катаржина Естейт, Карабунар, Тодорофф, Шато Бургозоне, Шато Вини и др. Инициативата е част от програмата на Concours Mondial de Bruxelles за популяризиране на страната ни в чужбина като винена дестинация.
На 8 декември 2015 подбрани вина от четири български изби - Беса Валей, Винзавод Асеновград, Домейн Бойар и Шато Бургозоне бяха дегустирани на официален обяд, даден специално за над 20 от най-влиятелните винени журналисти в Ню Йорк.
23-ото издание на Concours Mondial de Bruxelles е от 28-ми април до 1-ви май 2016 в Пловдив и се организира от компания Probegex в сътрудничество с община Пловдив, Министерство на туризма, Министерство на земеделието и храните и Националната лозаро-винарска камара на България.
"16 български винарски изби вече са заявили участие в конкурсната програма през април догодина", коментира Меглена Михова от Probegex и допълва, че очаква броят на българските винарски изби, които ще участват в надпреварата, да надхвърли 20.
Повече от 320 професионални съдии (енолози, сомелиери, винени журналисти, търговци и вносители на вино) от 52 нации ще дегустират и оценяват над 9 000 вина от 55 държави в града на тепетата.
Concours Mondial de Bruxelles е сред най-престижните независими винени конкурси в света, единственият пътуващ конкурс в Европа и единственият международен конкурс, в който се прави допълнителна проверка на наградените вина, за да се гарантира последователност при качеството им в търговската мрежа. 
Източник:DiVino

Назад