Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Амфори вместо бъчви

17.06.2012

 Хамилтън Ръсел използва амфори

Южноафриканският винопроизводител Hamilton Russell Vineyards - Хамилтън Ръсел Винярдс установява, че експериментирайки  с глинени амфори успява да създаде вина с подобрена структура в сравнение с тези които съзряват в бъчви.
Започвайки през 2005 година, Hemel-en-Aarde Valley експериментира ферментация и съзряване на малки количества от своето Chardonnay в амфори.
„Това не е напълно биодинамичен thing???” излага мотивацията си  собственикът Ентъни Хамилтън Ръсел, представяйки проекта. „Въздухообменът е същият както при използване на бъчви, но без аромата на дъб.”
Акцентирайки върху това, че „ефекта  амфора” не е толкова върху вкуса, а по скоро върху структурата на виното Хамилтън Ръсел високо еценява начинът, по койро амфорите „позволяват на виното да се развие без наличието на ванилини и танини”. 

Назад