Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Resveratrol’ът може да Ви помогне да свалите теглото си

30.09.2012

Червеното вино може да Ви помогне да свалите теглото си


Научно изследване показва, че пиенето на червено вино може да Ви помогне да свалите теглото си , потискайки апетита Ви и по този начин Ви предпазва от преяждане.
В броят си от 25.09.2012 г. британският The Daily Telegraph съобщава следното:  учени са установили, че ако пчели се хранят с resveratrol, съединение съдържащо се в червеното вино, в последствие те  приемат по-малко храна.
Обикновено пчелите преяждат когато попаднат нахрани с  захарно съдържание. Тези, които са  хранени с resveratrol престават да се хранят с такива храни след като поемат толкова храна, колкото им е необходима за да покрият енергийните си нужди. Те не проявяват интерес и към разредени захарни разтвори, което показва, че стават по-малко чувствителни към захарта. Статията е публикувана в Aging journal.
Предишни изследвания установиха, че resveratrol’ът може да се използва в борбата със затлъстяването,  защото имитира ефекта на ниско маслената диета. По този начин той има превантивно въздействие по отношение на някои възрастови заболявания.
Един от авторите на статията, Gro Amdam от Norwegian University of Life Sciences казва: „Тъй като това което  ядем е е от изключителна важност за физическото ни здраве, ние изследвахме чувствителността на пчелите към захарта ижеланиети им да я консумират. Обикновено пчелите преяждат със захар и тя е най добрата храна за тях, но ние знаем,че презждането не е задължителни нещо добро.”
Brenda Rascón, друг съавтор от Arizona State University добавя: „Учудващо пчелите, хранени с resveratrol намаляват консумацията си. Беше им дадена възможност, да ядат колкото си искат, при това не умираха от глад – те просто не преяждаха хранейки се храна, която знаем, че много обичат. Възможно е resveratrol’ът да въздейства чрез механизъм имаш отношение към на „ограничаването на калориите” – диетичен режим, за който отдавна се знае, че удължава продължителността на живота при различни организми.” 
 

Назад