Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Още за ресвератрола, най после - „хапче чудо”!

10.03.2013

Учени успяха да впрегнат в хапче ползите за здравето от употребата на червено вино. 
Хапчето чудо ще ни предпазва от множество хронични и често фатално заболявания. Концентрацията на ресвератрол в червеното вино е ниска. Синтетичната му форма е стократно по силна. Очаква се тя да излезе на пазара до пет години. „Вместо да пиеш 100 чаши вино на ден, можеш де вземеш едно единствено хапче”казва David Sinclair, професор по генетика в Harvard Medical School. 
Около 4000 варианта на хапчето са разработени от 2005 г. насам и най-перспективните са изпробвани върху мишки, а три от тях се тестват върху хора. По всичко изглежда, че лекарството е безвредно. Очаква се да то да повлияе върху продължителността на живота и да предпазва от затлъстяване. „Ресвератролът включва действието на един забавящ стареенето ензим, посредством активирането на генетичната защита на човешкото тяло срещу стареенето и болестите по-ефективно от който и да е друг антиоксидант” допълва Sinclair. Изследването е публикувано в списанието Science. Виж Vinobg.com.
 David Sinclair, професор по генетика в Harvard Medical School
 

Назад