Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Можете ли да се пие алкохол по време на диета?

21.07.2013

Отговорът е да, като критерият  е умереността, а цифровото му изражение – калориите съдържащи се в изпитото количество алкохол. 
Общоприето е, че алкохолът сваля задръжките и води до преяждане или до снизходителност по отношение диетичните качества на някои храни. Освен това резултатите от изследванията не са еднозначни. Някои стигат до извода, че пиенето, и в частност злоупотребата с алкохол води до увеличаване на теглото, докато други намират за почти неуловима зависимостта  между употребата на алкохол и излишните килограми.
Ако пиенето води до преяждане отказът от алкохол е алтернативата, но умерената консумация не би навредила на целите на диетата.Поддържайки умерена употреба на алкохол от време на време, по време на светски или организационни мероприятия даже може да е полезно, помагайки по-лесно да се понасят предизвикателствата следствие на промяната в начина живот по време на диетата.
Що се отнася до това какъв алкохол е най- подходящ за целта, отговорът е виното. При повечето вина калориите в една унция са между 25 и 35. Следователно в стандартна винена чаша от 5 унции имаме 125 калории, количество което  напълно отговаря на критерият за умереност. С други думи чаша вино няма да навреди на диетата.


 

Назад