Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Наливаме си чаша вино без да използваме тирбушон!

05.08.2013

За нова технология позволяваща да изпием чаша вино без да вадим тапата четем в the drinks business.

Виненият експерт Robert Parker нарича The Coravin  system, „най-преобразяващ и вълнуващ продукт предложен на любителите на виното, разработен или изобретен през последните 30 и повече години”.

The Coravin Wine Access System оставя тапата на мястото й (в гърлото на бутилката), което позволява да се запази виното от окисляване и така не се нарушава процеса на естественото му развитие.

При новата технология тънка игла (хирургическа) минава през фолиото и корка и достига виното. След това във виното се пуска аргон, благороден газ използван във винопроизводството. Тъй като аргонът влиза под налягане той избутва виното обратно през иглата, без кислород да влезе в бутилката. Когато  иглата се извади коркът се самоуплътнява и виното продължава де се развива естествено. И  Wine Saver Pro използва аргон, a Enomatic пък използва азот. Аргонът е 2,5 пъти по-тежък от кислорода. В бутилката той се натрупва директно над повърхността на виното и играе ролята на бариера между виното и кислорода. Освен това при всяко наливане все повече аргон се натрупва в бутилката и бариерата става по сигурна. Тази технология решава един стар проблем – окисляването на виното след изваждането на тапата. Сега е възможно да се пие от една и съща бутилка през произволни интервали време и виното да има същият вкус. Това позволява да наслаждаваме на дузина реколти без да правим компромис с качеството и вкуса на виното.

 

  

Назад