Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Отново за ползата от виното

02.09.2013

Консумацията на вино в неголеми количества (не повече от седем чаши седмично) намалява риска от  развитието на депресии с 32%. Това е установено от сътрудници на Universidad de Navarra, Испания. Злоупотребата с алкохол е свързвана с възникването на психически проблеми, както и с много различни заболявания. На испанците обаче се е отдало да установят, че винотое е полезно за здравето. Разбира се, става дума за умерено количество. Според тях редовната умерена консумация снижава риска от исхемичната болест на сърцето. Учените не изключват виното да има положително влияние върху депресивните симптоми, доколкото психичните разстройства имат същият механизъм на развитие.
Отдавна е доказана ползата от ресверстролът. Испанците смятат, че той защитава  някои части на мозъка свързани с депресиите. В хода на седемгодишно изследване те са наблюдавали състоянието на над 5500 души умерено употребяващи алкохол (преимуществено вино), на възраст от 55 до 80 години.Учените са изучвали честотата на употреба на алкохолните напитки, психическото здраве и начинът на живот с помощта на редовни медицински изследвания, беседи и анкети. Оказало се, че всекидневната употреба на алкохол в умерени дози значително намалява риска от развитие на депресии в наблюдаваната възрастова група. В частност, при тези, които пиели от две до седем чаши вино седмично вероятността от развитие на депресия се оказва 32% по малка.Неголеми порции алкохолни напитки имат защитен ефект, подобен на този, който наблюдаваме в случая на исхемичната болест на сърцето. В действителност се смята, че депресията и исхемичната болест на сърцето имат еднакъв механизъм на развитие.
Ще напомним, че наскоро учени от шотландският University of Aberdeen, Scotland показаха, че в умерени количества алкохолът уплътнява костите на жените по време на менопаузата и така ги защитава от счупване. 

Назад