Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Бутилка вино на ден „не вреди на здравето Ви”

27.04.2014

 

Водещ учен, екперт по алкохола твърди че „бутилка вино на ден „не вреди на здравето Ви””, както и че превишаващите дозата може би ще живеят по дълго от пълните въздържатели. Той отбелязва, че виното става вредно ако се изпиват по вече от 13 алкохолни единици дневно. Dr Kari Poikolainen смята, че  умереното пиене на вино е по добър избор от въздържане от пиене. За това ни информира dailymail.co.uk. 
Ако обичате да отпуснете с чаша вино, това може да е новината, която очаквате. Защото според водещ учен, изпиването на малко повече от бутилка вино не вреди на здравето Ви. Dr Kari Poikolainen, който е работил в World Health Organisation като експерт по алкохола в продължение на десетилетия е изследвал ефекта от алкохола върху човешкият организъм. Понастоящем се смята, че мъжете трябва да изпиват не повече от 4 алкохолни единици дневно, а жените не повече от 3.
Той освен това твърди, че хора надвишаващи тези препоръчителни граници може би ще живеят по дълго от пълните въздържатели.
Dr Poikolainen казва: „Множество факти показват, че умереното пиене е по-добър избор от пълното въздържание, така както сериозното пиянство е по-лошо от пълното въздържание. Умереното количество вино, което може да бъде изпито без това да вреди на здравето може да е по-голямо от приетите сега като норма 4, съответно 3 алкохолни единици.
Обаче  Julia Manning от института 2020Health казва: „Това е един неуслужлив принос към дебата. Това са големи претенции, в полза на които не виждаме никакви доказателства. „Алкохолът е отрова, рисковете превишават по значение ползите.
 

Назад