Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Няколко думи за Vinalies Internationales

24.03.2012

Както вече е известно, на Vinalies Internationales 2012 българските вина спечелиха 16 медала, от които три златни и тринайсет сребърни.

 Какво е характерното за Vinalies Internationales? Това, че Vinalies Internationales  е път към международно признание. В днешно време, когато глобализацията и стандартизацията ограничавт многообразието на изява в света на виното, целта на Union des Œnologues de France е да осигури на винопроизводителите възможност да рекламират качеството на продукцията си. Наградите на Vinalies Internationales и записките от дегустацията, които са част от тях, са високо оценени от професионалистите в сектора - да спечелиш медал на Vinalies Internationales  означава да спечелиш признание в очите на дистрибутурите на пазара на вино. Дегустаторите, които участват в Vinalies Internationales  са членове на международни организации, и в това си качество са перфектни рекламни агенти на представените Vinalies Internationales вина. Освен това медал от Vinalies Internationales помага за успеха на усилията за разширяване на пазара и увеличаване на продажбите. Репутацията, имиджа и ноу-хау’то на Union des Œnologues de France осигуряват допълни аргументи при рекламирането на вината.

Vinalies Internationales- това е виното в цялото му многообразие. Провежда се от Union des Œnologues de France - тази година бяхме свидетели на 12-тото   му издание. Бяха представени почти 3900 вина от всички винени региони по света. Всяка група дегустатори се състои от 5 души (правилата, зададени от Organisation Internationale de la Vigne et du Vin, the Union Internationale des Œnologues, и the Fédération Mondiale des Grands Concours Internationaux de Vins et Spiritueux изискват всяка група да се състои от 2-ма френски съдии и 3-ма от други страни, като президентът е френски енолог). Групата трябва да точкува всяка проба, както и да протоколира дегустацията. След индивидуално „сляпо” дегустиране, президентът го записва в реално време (с помоща на компютъризирана система) и ако е необходимо, се дебатира до постигане на консенсус. Случва се дегустатори с контрастиращи афинитети да се различават радикално в преценките си. Както е известно, днес предизвикателството пред консуматорът е огромно. Предлагането на вина се диверсифицира с галопиращи темпове, а консуматорът търси познати знаци и гаранции. Затова Vinalies Internationales си поставя задачата присъдените награди да прибавят стойност на вината, спечелили състезанието. Днес Vinalies Internationales гарантира проследяемост на произхода и пътя на виното до консуматора. Докато производителите са се посветили целогодишно на производството на грозде, на правенето вино и отлежаването Vinalies Internationales има грижата да оцени и отсъди в полза на консуматора.

 

Назад