Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Българско розе на Росиди с много висока оценка от Джансиз Робинсън MW

06.06.2015

В средата на месец май тази година известният британски винен критик Джансиз Робинсън MW публикува статия с оценки за най-добрите розета. В статия за Financial Times, тя споделя, че за пръв път в професионалната си кариера е имала сравнителна сляпа дегустация на близо 40 от най-известните розета в света. За да се елиминира визуалния ефект от бутилките, както и за да се прецени максимално добре цвета им, всички вина са били декантирани в еднакви бутилки от неутрално стъкло. С изключение на шест от 2013 г., всички розета са реколта 2014.
Сред вината в розовата дегустация обаче вниманието на Джансиз Робинсън MW е било привлечено от едно вино от Източна Европа. "Мекото, ухаещо на рози Rossidi Nikoleavo Pinot Noir 2014 определено беше изненадата на дегустацията, пише тя. Виното все още не е на пазара, но цената му ще бъде не повече от 12 паунда. То беше включено от организатора Ричард Бамфилд MW, който представлява Château Brown във Великобритания, „защото сме толкова въодушевени от напредъка на вината в Източна Европа”.Джансиз Робинсън MW е оценила розето на Росиди със 17 от 20. А ето и дегустационните характеристики:Тъмен портокалово-сьомгов цвят. Наистина доста тъмен за розе. Лек, но привлекателен аромат на розов цвят. Слаби киселини и добра зрялост, но много лесно за пиене. Много привлекателен и лек опушен баланс. Да се пие 2015-2016.Преди година, Джансиз Робинсън MW отново даде много добра оценка на българско вино. 
Източник: DiVino

Назад