Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Зъбите обичат червено вино

13.11.2015

 

Чаша качествено червено вино след вечеря е навик, който полезен за вашата сърдечносъдова система. Ново изследване от учени от University of Laval в Канада обаче навежда на мисълта, че полифенолите съдържащи се в червеното вино защитават не само сърцето Ви, но и зъбите Ви от парадентоза както и от загубата им.
Полифенолите в случая са органични съединения – мощни антиоксиданти. За тяхната структура са характерни голям брой хидроксилни групи. Те се срещат в изобилие в гроздето и ои там във виното. Присъствието им влияе на стабилноста и запазването на виното, като и на цвета, букета и вкуса му. Полифенолите влияят и на хранителната стойност на виното. В действителност благодарение на богатството на полифеноли се дължи антивирусното и антибактериалното действие на виното.
 

Назад