Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Червеното вино забавя процеса на стареене

21.11.2015

Както казват червеното вино става по добро с годините. И оказва се, че виното може да стори същото и за Вас. Червеното вино съдържа антиоксиданти, наречени полифеноли, които могат да помогнат да защитите вашите кръвоносни съдове, в частност – артериите. Полифенолът наречен ресвестерол обира лаврите. Смята се, че той понижава лошият холестерол. Затова червеното вино е рекламирано толкова упорито. Лекарите обаче подчертават, че не би било разумно хората да започнат да пият червено вино, ако те вече не се ползват от това му предимство. А за тези, които го правят, умереноста е от съществено значение.
Що се отнася до забавящите стареенето ползи от ресвестеролът, то ето някои. Изследване проведено в Texas A&M установява, че ресвестеролът подобрява паметта и повищава резултатноста при обучението на плъхове. Учени от Columbia University са доказали, че тази съставка на червеното вино ефективно блокира вредното действие на емитираните от слънцето UVB лъчи, и така Ви защитава от рак на кожата.
 

Назад