Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

За отслабване препоръчват червено вино

26.12.2015

Медици установиха,че най-добрият начин да се отслабне е да се пие червено  вино. Резултатите са публикувани в International Journal of Obesity, съобщава The Telegraph.
Всичко това се дължи на ресвестерола – полифенол способстващ усилване на експресията на гена отговорен за окисляването на мазнините съдържащи се в храната и превръщането на бялата мастна тъктан в активна кафява мастна тъкан.
Ресвестеролът попада във виното чрез гроздето, което го изработва за защита от паразити. Боровинките, ягодите, малините, гроздето и ябълките и  да особено богати на тази субстанция.
Ежедневно препоръчваната доза е около 340 милилитра червено  вино (от сортовете мавруд, мерло или каберне совиньон), което съответства приблизително на  две чаши от 175 милилитра. И все пак, не забравяйте – пийте умерено!
 

Назад