Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Конкурс "Най-добро домашно вино" обяви Община Асеновград

06.01.2016

Традиционният конкурс "Най-добро домашно вино", реколта 2015 год., обяви Община Асеновград, съобщиха от местната администрация.
Надпреварата ще бъде в категории за бели вина и за червени вина и ще се състои на 31 януари, неделя, от 14 часа в ресторант "Асеновец" - Асеновград.
Най-доброто домашно вино ще се определи от дегустационна комисия от специалисти от Националния институт за изследване и контрол на вината и спиртните напитки-София, Университета по хранителни технологии - Пловдив, Изпълнителната агенция по лозата и виното - София, и "Винзавод" АД - Асеновград.
Ще бъде раздаден награден фонд 920 лева и два броя 50-литрови бурета, разпределени за двете категории.
Наградата на производител от населено място извън Община Асеновград ще е 50-литрово буре.
Жури на публиката ще даде награда от 120 лв.
Регламентът за участие е следният: В конкурса могат да участват производители на бели и червени вина от реколта 2015 г. Вината да бъдат бистри и налети в стъклени бутилки. Производителите могат да участват само със собствени вина.
В конкурса не могат да участват вина, произведени от грозде от директни сортове. Не могат да участват вина, които са изкуствено ароматизирани. Производителите посочват задължително сорта или сортовете, от които е произведено виното.
От всяко вино, предложено за участие в конкурса, производителят трябва да притежава минимум 30 броя бутилки. Проби от вината (3 бутилки) трябва да бъдат предоставени минимум 15 дни преди датата на конкурса.
Заявки за участие се приемат в Община Асеновград до 15.01.2016 г. (петък), информираха от градската управа.
Изтоник:topnovini.bg

Назад