Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Продават 70 литра вино, ракия и мастика, заровени от 23 г. в Пирин

07.01.2016

Благоевградчанин продава за 6000 евро три бъчви с мускатова ракия, мерло и узо, заровени в Пирин. Атрактивната обява е пусната в сайт за продажби.
Трите бурета били заровени на 3 метра под земята през 1992 г. в района на м. Султан тепе по стария римски път на виното край с. Ощава. "Пиринското съкровище", както е озаглавена обявата, включва 30 литра узо, произведено по стара гръцка рецепта, 20 литра вино “Мерло” и още толкова мускатова ракия - 60 градуса.
Продавачът е изчислил, че цената за литър мастика излиза 189 евро, за ракията - 159 евро, а за виното - 199 евро.
На мястото преди 24 г. имало посадено дърво, чийто диаметър на ствола е станал 35 см.
“Желателно е купувачът да има видеокамера, за да заснеме изравянето на буретата. Има вероятност количеството алкохол да е намаляло заради отлежаването", предупреждава Филип Пачавуров в обявата. “Пуснал съм обявата по заръка на братовчед на майка ми. Той ми разказа това и иска да намеря купувач. Знам, че алкохолът е произведен от мой дядо и е от реколта 1991 г., когато съм се родил. На другата година е заровен", каза Филип, който е студент в Благоевград и бе кандидат за съветник от листата на коалиция “Заедно за Благоевград”.
Наш репортер се свърза с роднината на момчето - Кирил от кресненското с. Ощава, който го е помолил да пусне обявата. “Не мога да кажа нищо повече. Питайте Филип”, лаконичен бе Кирил и поиска да остане анонимен.
Хора от кресненското село са категорични, че това са несериозни твърдения. "От 3-4 г. този човек разказва за заровените бъчви, но никой не взема думите за истински, не му вярвяме", казаха от селото. Там местните са слушали и предания за заровени кервани със злато и имане, но всичко било в сферата на легендите.
Източник:24chasa.bg

Назад