Езици

Български  Русский  English  

Валути

                            Тук ще намерите предимно вино от изби и реколти, наградени със златни медали на международни конкурси и изключителни вина по експертни оценки.                             Тъй като бройките са ограничени, е възможно договаряне на цената!

Нов фактор във виненото образование у нас - Wine and Spirit Academy Bulgaria

11.01.2016

Новото винено училище в България се нарича Wine & Spirit Academy Bulgaria и е единствената сертифицирана и одобрена винена школа у нас от институцията Wine & Spirit Education Trust Лондон, Великобритания. За сега академията ще провежда курсове само на I и II ниво.
WSET (Wine and Spirit Education Trust) функционира в над 60 държави по целия свят. Само през 2014 над 61 000 студенти са завършили различни курсове от програмата им. Този образователен тръст провежда семинари на най-високо ниво за професионалисти от винената индустрия още от 1969 година насам, а от известно време вече е отворил врати и за всички винени ентусиасти. WSET печелят с висок стандарт на обучение, образователни програми и систематичен подход, като оперират чрез мрежа от сертифицирани и одобрени лектори (или Approved Programme Providers - APP). Над хиляда от тях организират ежедневно WSET курсове по целия свят.
Тримата български лектори и инициатори на WSAB са Александър Скорчев, Едуард Куриян и Димитър Николов. И тримата притежават повече от 10 години опит във винения бранш, както и сертификат на WSET Advanced Level, като продължават да учат за WSET Diploma Level. Тримата ентусиасти казват, че чрез обучителната програма, която стартират искат да повишат виненото образование и култура в България по-бързо, а виното се е превърнало от работа в тяхна страст.
Wine & Spirit Academy Bulgaria (WSAB) стартира с първия курс WSET Level 1 Award in Wines на 30 януари 2016. Обучението и изпитът са изцяло на английски език. Сертификатите за завършено WSET ниво се издават също на английски език.
Къде се намира Wine & Spirit Academy Bulgaria?
Ще ги намерите в Capital Fort, зала Манхатан на бул. Цариградско шосе №90 в София. Повече информация можете да получите на телефон +359 887 544 297 или на education@wsab.bg.
Източник:DiVino

Назад